U trendu

SDS kreće u akciju udruživnja opozicije

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izajvio je danas da će SDS nakon današnjeg ozvaničavanja saveza s Liberalno demorkatskom partijom (LDP), započeti političku akciju udruživanja opozicije u Srbiji.

„Danas ozvaničavamo savez sa LDP, ali ćemo uputiti poruku za saradnju i drugim strankama koje smatraju da je važno da se opozicija u Srbiji ujedini“, rekao je Tadić.

On je novinarima na beogradskom Trgu republike rekao da Srbija po ekonomskim i drugim parametrima zaostaje za zemljama regiona i da vlast obmanjuje gradjane pričama o liderskoj poziciji zemlje.

„Srbija danas ima najnižu stopu rasta u regionu, a u investicionom smislu nalazimo se na istorijskom minimumu, mi suprotstavljamo naše ideje akutelnoj vlasti i otvaramo vrata za druge stranke, pojedinice, sindikate u toj borbi. Pokrenućemo Srbiju ponovo, to je naš cilj“, rekao je Tadić.

Tadić je dodao da će nakon razgovora sa Beogradjanima posetiti i druge gradove u Srbiji i o aktulenim problemima razgovarati sa njihovim stanovnicima.

Nakon razgovora sa gradjanima na Trgu republike, Tadić je otišao u Dom omladine gde će biti održana tribina na kojoj će LDP i SDS ozvaničiti politički savez.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar