U trendu

SDS za jedinstvenu izbornu listu

Mišljenja opozicionih lidera o izlasku na izbore kao jedinstvena lista ili dve posebne i dalje su podeljena.

Poslanik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da njegova partija smatra da bi na izbore opozicija trebalo da izadje kao jedna izborna lista, ali da se još uvek čeka odgovor Demokratske stranke (DS). 

Predsednik Nove stranke Zoran Živković kazao je novinarima u Skupštini da je njegov stav, koji potvrdjuju i istraživanja da će opozicija osvojiti više glasova ako bude išla u „dve kolone“.

„Mislim da imamo sve činjenice da donesemo odluke i treba da donesemo odluku što pre. Treba da počnemo sa tihom kampanjom. Prava najjasnija kampanja je mesec dana pred izbore. Polovinom sledeće nedelje moramo da imamo jasnu sliku i spremimo se da u drugoj nedelji marta udjenmo u kampanju“, kazao je Živković.

Lider Levica Srbije Borko Stefanovićrekao je da će ta stranka u narednih sedam do 10 dana imati konsultacije i razgovore s nekim manjinskim strankama i sindikama.

„Mislim da to otprilike zaokružuje ono što je u ovom trenutku moguće da se organizuje u našoj opoziciji. Kada kažem opozicija, mislim na novu opoziciju, što Levica Srbije svakako jeste. Mi smo otvoreni za razgovore i sa drugim partijama“, kazao je on.

Stefanović je rekao da je su vrata te partije otvorena za sve razgovore uključujući i kontrolu izbora i sprečavanju izborne kradje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar