U trendu

Sednica GO DS-a u nedelju, bez Stefanovića

Portparol Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov najavila je danas da će u nedelju, 29. novembra biti održana sednica Glavnog odbora stranke, na kojoj će se pored ostalog, razmatrati predizborni program stranke, ali ne i pojedinačni predlozi političkog programa DS-a.

Aleksandra Jerkov je agenciji Beta rekla da je u izradi tog programa učestvovalo skoro 200 ljudi, kao i da su u njega implementirani i delovi predloga koje su davali članovi stranke, poput predloga Borislava Stefanovića, ali da se o tim predlozima neće raspravljati pojedinačno, jer to nije u skladu ni sa statutom stranke ni procedurom.

„Platforma predizbornog programa koja će biti predložena je sublimacija velikog rada, velikog broja ljudi. To je dokument u čijoj izradi su učestvovali i vlada u senci i centar resornih odbora i dokumenti koji su stvoreni kroz debatu za otvoreno društvo, a koji su realizovani u saradnji sa Fondacijom ‘Fridrih Ebart’ i predlozi članova DS, poput predloga Borislava Stefanović, Baneta Kuzmanovića, Zorana Lutovca i Vladimira Todorića“, rekla je Aleksandra Jerkov.

Ona smatra da će svako naći deo onoga što je predlagao u platformi i da je platforma upravo sublimirana na takav način da se gradjanima ponudi jedno kvalitetno rešenje za izlaz iz krize u kojoj se Srbija nalazi.

Na pitanje šta će biti sa predlogom Borislava Stefanovića, ona je rekla da ne postoji mogućnost da na sednici Glavnog odbora budu razmatrani pojedinačni predlozi i da je dosta toga što je predložio našlo svoje mesto u predizbornoj platformi.

„Svakako da je velik broj onih mera koje je predložio našlo svoje mesto, kao i svi drugi predlozi. Takva je procedura, nije moguće da se odbor izjašnjava o predlozima pojedinaca“, rekla je ona.

Na dnevnom redu sednice Glavnog odbora biće i izveštaj o radu stranke izmedju dve sednice odbora i izveštaj o radu Izvršnog odbora.

Govoreći o iseljenju centrale DS-a iz Krunske ulice, Aleksandra Jerkov je navela da će se stranka iseliti u zakonskom roku i da će nakon toga biti smeštena u druge prostorije koje ima u Beogradu – na Terazijama i u Nušićevoj ulici.

Ona je navela i da se preseljenje poklapa se istekom ugovora o zakupu poslovnog prostora i sa vraćanjem vile vlasnicima.

Nakon 20 godina, DS će se iseliti iz vile u Krunskoj ulici, jer će je do kraja decembra preuzeti vlasnici Robert i Dragan Božić, sinovi Dobrivoja Božića, čuvenog pronalazača železničkih kočnica.

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas da neće doći na sednicu Glavnog odbora DS-a, kao i da će se koraci, koje će preduzeti, videti narednih dana.

On nije želeo da kaže da li će izaći iz stranke ili formirati svoj poslanički klub, kako se spekuliše u medijima poslednjih dana.

„Koraci koje ćemo preduzeti će se videti narednih dana. U ovom trenutku je potpuno jasno da je stranka donela odgovarajuću odluku oko budućeg programa DS i da je program napravljen u suštini da bude replika onome što sam ja predložio i ljudi oko mene“, rekao je Stefanović agenciji Beta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.