U trendu

Sindikati zahtevaju od ministra Stefanovića hitnu suspenziju premeštaja zaposlenih

Osam policijskih sindikata odlučilo je danas da pošalje zahtev ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću da se pod hitno suspenduju sva doneta rešenja o premeštaju zaposlenih i najavilo proteste od subote, 26. decembra ukoliko im do srede, 23. decembra, ne budu uvaženi zahtevi.

„Poštovani ministre, rešenja o premeštaju na druga radna mesta koja su preko noći, netransparentno i bez jasno definisanih kriterijuma doneta, utiču na urušavanje ugleda, časti i dostojanstva ličnog i profesionalnog integriteta i zdravlja, kako zaposlenih tako i članova njihovih porodica, ozbiljno narušavanje medjuljudskih odnosa u organizacionim jedinicima što direktno dovodi do podrivanja bezbednosnog sistema“, naveli su sindikati u saopštenju koje je prosledio Nezavisni policijski sindikat Srbije.

Oni su naveli da će u zahtevu biti i utvrdjivanje jasnih kriterijuma za sprovodjenje racionalizacije radnih mesta, da se utvrdi odgovornost rukovodioca organizacionih jedinica koji su svesno i sa umišljajem uticali na donošenje rešenja, da se hitno izvrši istinita i realna dekriminalizacija policije.

Medju zahtevima je i donošenje jasnog socijalnog programa za eventualne prekobrojne državne službenike koji su zaposleni u MUP, kao i da poslodavac informiše sindikate i zatraži mišljenje od njih u skladu sa Zakonom o radu, o donošenju bilo kakvih akata koji se odnose na radno-pravni status zaposlenih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.