U trendu

Skot i Mali o Savamali: Važno je da se reši taj slučaj

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador SAD Kajl Skot složili su se danas da je veoma važno da se ispita slučaj rušenja objekata u beogradskom naselju Savamala i da je neophodno da nadležni organi reše taj slučaj.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, Mali i Skot su u Skupštni grada razgovarali i o privlačenju stranih investicija i velikim projektima grada Beogrda.

Američki ambasador je rekao da se u Beogradu vidi dinamičan rast i razvoj i pohvalio grad što je sredio finansijsku situaciju i što sprovodi velike projekte. Skot je primetio da je grad veoma proaktivan i da nastoji da privuče strane investitore.

Mali je istakao da su Beogradu veoma važne američke kompanije i da zato grad nastoji da pruži dobre uslove stranim investitorima. Mali je rekao da je jedan od ciljeva čelnika grada povećanje zaposlenosti, a dolazak tih kompanija upravo to i omogućava. U tom smislu je dobar primer američka kompanija NCR, koja u Beogradu zapošljava 1.500 ljudi.

Skot i Mali razgovarali su i o prvom letu nacionalne aviokompanije „Er Srbija“ Beograd-Njujork 23. juna, a kome će, kako je potvrdjeno, prisustvovati i američki ambasador.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.