U trendu

Skot: U SAD Srbiju vide kao stub stabilnosti u regionu

Novi ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je danas tokom susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem da SAD Srbiju vide kao stub stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Skot je rekao da je u Beograd došao da Vladi Srbije pruži punu podršku i pomoć u reformskom procesu i na putu evrointegracija, navodi se u saopštenju lvadine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ambasador je naveo da će tokom rada u Beogradu učiniti sve da, dovodjenjem novih američkih investitora i podrškom borbi protiv korupcije, pomogne da Srbija ostvaruje ekonomski rast, što će značiti i nova radna mesta za mlade i obrazovane ljude u Srbiji.

Tokom susreta u Vladi Srbije Skot je pohvalio i humani pristup Srbije tokom migrantske krize.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas novopostavljenom američkom ambasadoru dobrodošlicu i naveo da će mu Vlada Srbije biti pouzdan partner da tokom diplomatskog mandata postigne uspeh u daljem unapredjenju odnosa i saradnje dveju zemalja.Vučič je upoznao Skota sa činjenicom da je Srbija posvećena i spremna da ostvari svoj spoljnopolitički cilj – članstvo u Evropskoj uniji, i da kroz dijalog radi na očuvanju regionalne stabilnosti, dodaje se u saopštenju iz Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar