U trendu

Skup u Beogradu treba da dovede do zajedničkih odluka

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije, Ivica Dačić i Sergej Lavrov, izjavili su večeras da očekuju da će Ministarski savet Oebsa u Beogradu rezultirati zajedničkim odlukama o migrantskoj krizi, borbi protiv terorizma i slobodi medija. 

Dačić je izrazio nadu da je Srbija uspela da ispuni zadatke tokom predsedavanja Oebsom u godini koja nije bila laka, a koju je obeležio niz konflikata, od kojih su neki bili zamrznuti, a da su se pojavili i novi izazovi poput migrantske krize i niza terorističkih akata.

„Naročito smatram da je za žaljenje da se borba protiv terorizma ne odvija jedinstveno, to se ne sme dopustiti, da oni koji se bore protiv Islamske države jedini drugima nanose štetu, kao što je bilo obaranje ruskog aviona“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare.

Dačić je podsetio da je Ministarski savet najveći politički događaj u Beogradu od organizovanja skupa 1980. za Pokret Nesvrstanih.

Lavrov je istakao da je Beograd zaslužio da se odabere za mesto održavanja Ministarskog saveta, jer je Srbija pokazala da je posvećena očuvanju međunarodnog prava. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar