U trendu

Skupština Beograda o spomeniku Konfučiju i ulici Endija Vorhola

Odbornici Skupštine grada Beograda, na sednici zakazanoj za sredu 8. juna, razmataraće predlog odluke o podizanju spomenika kineskom filozofu Konfučiju i predlog da jedna ulica na Čukarici dobije ime američkog umetnika Endija Vorhola.

Na dnevnom reda sednice koju je sazvao predsednik gradske skupštine Nikola Nikodijević, biće i predlog da jedna ulica na području Voždovca dobije ime Bulevar patrijarha Germana, kao i da se podigne spomenik pesniku Kazahstana Džambilu Džambajevu.

Pred odbornicima će biti i predlozi rešenja o davanju naziva Bulevar Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova ulicama na teritoriji Novog Beograda, kao i Trga prijateljstva Srbije i Kine, i Ulice Konfučijeve, takodje u toj opštini.

Novosti saznaju da će spomenik Konfučiju otkriti predsednik Kine Si Djinping, koji 17. juna dolazi u trodnevnu posetu Srbiji.

Pred odbornicima će biti i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, Predlog dopuna programa obnove nekih od objekata javne namene, dopunama odluke o mreži osnovnih škola u Beogradu.

Odbornici će odlučiti i o promeni osnivačkih akata javnih preduzeća kojima je osnivač Grad, o merama tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina proglašenih za kulturna dobra, kao i o izveštaju o stanju bezbednosti saobraćaja u prošloj godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar