U trendu

Skupština Srbije danas počinje novu sednicu

Skupština Srbije počeće danas novu sednicu, a na dnevnom redu je pored ostalog i Predlog zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Tim predlogom predvidjeno je privremeno udaljenje nasilnika iz kuće i privremena zabrana kontaktiranja i prilaska žrtvi nasilja.

Zakonskim predlogom je predvidjeno i koordinisanje rada i saradnja javnih tužilaštava, policije i centara za socijalni rad kroz zajedničko telo – Grupu za koordinaciju i saradnju.

U obrazloženju je navedeno da je cilj zakona da se uredi organizacija i postupanje državnih organa i ustanova i time omogući delotvorno sprečavanje nasilja u porodici i brža, blagovremena i delotvorna zaštita i podrška žrtvama nasilja u porodici.

Na dnevnom redu sednice su i izmene Krivičnog zakonika, Predlog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, kao i izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koje je podnela Vlada Srbije.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o izboru predsednika i članova Komisije za hartije od vrednosti, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

Sednica je zakazana za 10.00 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar