U trendu

Skupština Srbije o amandmanima na set pravosudnih zakona

Poslanici Skupštine Srbije danas će nastavit rad razmatanjem amandmana na set pravosudnih zakona, uključujući i Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

Početak sednice zakazan je za 11.00, a predstavnici opozicije su tokom objedinjene rasprave naveli da su podneli brojne amandmane u cilju pobljšanja zakonskih predloga Vlade Srbije.

Poslanici su se načelno saglasili da je Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici neophodan, ali da je problematično to što nije do detalja razradjen i da izaziva zabrinutost kod onih koji treba da ga sprovode.

Na dnevnom redu su i amandmani na izmene Krivičnog zakonika kao i o Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije i izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela.

Ministarka pravde Nela Kuburović je kazala da je opozicija konstruktivno učestvovala u raspravi i ponudila neka dobra rešenja i da će nastojati da predlozi zakona budu poboljšani kroz amandmane i da će, ako se kroz primenu budu pokazali nedostaci Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, on blagovremeno biti prilagodjen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.