U trendu

Smenjeni direktori zbog Kamenice 2

Vlada Vojvodine razrešila je na današnjoj sednici direktore Instituta za plućne bolesti Branislava Perina i Instituta za onkologiju Miloša Lučića zato što su kako se navodi, „za potrebe političke kampanje, doveli javnost u zabludu da počinje lečenje u novoizgradjenom objektu Kamenica 2“.

Pokrajinska vlada je u saopštenju ocenila da je time naneta šteta ugledu „renomiranih zdravstvenih ustanova najvišeg nivoa u lečenju pacijenata obolelih od plućnih bolesti i onkoloških pacijenata u Vojvodini“.

Vlada je za vršioca dužnosti direktora Instituta za plućne bolesti imenovala Iliju Andrijevića, dok je za vršioca dužnosti direktora Instituta za onkologiju imenovan Zoran Radovanović.

Bolnicu Kamenica 2, izgradjenu za potrebe Instituta za plućne bolesti, Instituta za kardiovaskularne bolesti i Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici, otvorio je uoči poslednjih parlamentarnih izbora tadašnji predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da će deo novca iz budžeta biti prioritetno usmeren za finansiranje hitnih potreba u zdravstvu u Vojvodini, zbog kako se navodi „veoma lošeg stanja“.

Utvrdjen je i Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola Vojvodine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar