U trendu

SNS će na Administrativnom odboru dati kvorum opoziciji

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Aleksandar Martinović izjavio je danas da će zakazati sednicu Odbora kada zahtev bude potpisalo šest članova tog odbora i da će SNS dati kvorum opoziciji kako bi raspravljala o njegovoj smeni.

„Opozicija je iznela niz neistina da ja neću da zakažem sednicu Administrativnog odbora. Hoću, u roku od 10 minuta, ali tražim da zahtev potpiše šest članova odbora“, kazao je Martinović na sednici Skuštine i objasnio da zamenik člana menja člana samo na sednicama, a ne u svim njegovim pravima i obavezama.

On je rekao da će SNS omogućiti kvorum za održavanje sednice koju opozicija traži da bi raspravljala o zahtevu o njegovoj smeni.

„Pričajte o meni sve najgore sa kvorumom koji će vam dati SNS, jer vi nemate kvorum. Nemam ništa protiv, samo tražim da bude po Poslovniku“, kazao je Martinović komentarišući izjavu lidera pokreta Dveri Boška Obradovića da poslanicima opozicije nije bilo omogućeno da govore o budžetu Skupštine na sednici Administrativnog odbora, jer predsednik nikom nije dao reč.

Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je da se Skupština odrekla 400 miliona dinara i kritikovala poslanike da nikad ne proštaju parlamentom da vide u kakvom je stanju.

Ona je rekla da postoje problemi sa strujom u Skupštini, da je ukradeno 100 slika 5. oktobra i da su neke prostorije u lošem stanju.

„Dostojanstvo parlamenta neće biti urušeno sa 400 miliona, dostojanstvo je ugroženo malicioznošću“, kazala je ona.

Poslanica DS Aleksandra Jerkov rekla je da je iznenadjena rečima da su poslanici „maliciozni“ i navela da kada je trebalo da se priča o budžetu nije bilo prilike.

„Nije bilo prilike da govorimo o budžetu Skupštine tamo gde je trebalo“, kazala je Aleksandra Jerkov.

Šef poslanika Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da je Martinović povredio dostojanstvo Skupštine „tvrdeći da je ovde formirana udružena opozicija“.

„Vi ste u koaliciji SPO i Novom Srbijom i vi ste Draškoviću i Iliću uveli poslanike u Skupštinu“, kazao je on.

„Ovde ne postoji udružena opozicija, postoji revolt zbog kršenja Poslovnika i zbog toga što nije dozvoljeno poslanicima da govore na sednici Administrativnog odbora“, kazao je Šešelj i dodao da na toj sednici Odbora nije bilo dozvoljeno ni predstavnicima vladajuće stranke da govore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.