U trendu

SNS optužila urednicu RTS za političko mešanje u posao Tužilaštva

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas urednicu RTS-a Oliveru Kovačević za „brutalno političko mešanje“ u posao Tužilaštva i da „zastupa interese političke stranke“ koja je hapsila i osudjivala vlasnika dnevnog lista Kurir.

„Brutalno političko mešanje Olivere Kovačević, jednog od najmoćnijih urednika na RTS-u, u istražne radnje koje po nalogu Tužilaštva, a u skladu sa zakonima Srbije, preduzima policija, u najmanju ruku je skandalozo i pokazuje da je SNS bila apsolutno u pravu kada je izražavala sumnju u objektivnost i nepristrasnost pojedinih čelnika javnog servisa“, navodi se u saopštenju SNS. 

Ta partija reagovala je na izjavu Olivere Kovačević datu ranije danas listu „Kurir“ da bi bilo „razumno da su na informativni razgovor pozvani urednici i novinari Pinka kao i urednik Informera, a ne samo jedna strana“. 

„Verujem da se posao neće obaviti selektivno do kraja. Mada ne verujem da će i ova afera dobiti bilo kakav sudski epilog“, rekla je Olivera Kovačević za Kurir, čiji su čelni ljudi danas bili na saslušanju u policiji.

SNS je saopštio da neće i ne želi da se meša u rad državnih institucija, ali da ima pravo da zna kako se troši novac gradjana Srbije i s tim u vezi postavio RTS-u pitanje – kolika je mesečna zarada Olivere Kovačević i koliko se novca uzima od poreskih obveznika Srbije da bi ona „zastupala interese političke stranke koja je i hapsila i osudjivala vlasnika dnevnog lista Kurir“, a danas bi, dodaje se, „da drži moralistička predavanja onima koji ništa od toga nisu uradili i koji samo žele da zakoni važe jednako za sve“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.