U trendu

SNS privatizacijom preuzima kontrolu nad medijima

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković-Ivić usprotivila se večeras privatizaciji medija u Srbiji jer se taj proces, kako smatra, obavlja na netransparentan način i ocenila da iza svega stoji vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) koja medije kupuje preko svojih predstavnika.

„(Premijer) Aleksandar Vučić je, da podsetim, 1998. i 1999. godine bio ministar informisanja. On vrlo dobro zna da režim Slobodana Miloševića nije 2000. godine pao zbog dnevnika RTS-a nego zbog toga što je opozicija tada imala svoju tribinu, a to su bili slobodni lokalni mediji“, rekla je Rašković-Ivić prilikom posete Smederevu.

Predsednica DSS-a je ocenila da privatizaciju, preko svojih „čauša“, obavlja SNS koja želi da ih stavi pod svoju kontrolu „preko ljudi koji se bave plastikom a kupili su osam medija“.

„Jasno je da se sve čini da se mediji do kraja i potpuno stave pod kontrolu SNS, što je opšti skandal i apsolutno kršenje prava i sloboda jer smo neslobodna zemlja, a brzo ćemo biti roblje u vlastitoj zemlji. Na svakom sudu u ovoj zemlji trebalo bi da bude moguće oboriti takvu netransparentnu privatizaciju medija, koji postaju slika gebelsovske propagande“, izjavila je ona.

Govoreći o situaciji u Smederevu, predsednica DSS je rekla da je reč o gradu s ogromnim potencijalom, ali o gradu koji je zapušten.

„Potvrdile su se moje sumnje da je ovaj novi menadžment Železare Smederevo ogromna prevara i mišljenja sam da je sramota da dovodimo ljude iz inostranstva, kao menadžment eksperte, a Srbi su vrhunski stručnjaci u svetu, u Kanadi, u SAD, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji i u Švedskoj“ rekla je predsednica DSS.

Ona je dodala da premijer Aleksandar Vučić vlada „nudeći lažnu nadu i lažne izveštaje o uspehu“.

„Svi kadrovi SNS stalno su u futuru ako ne i u futuru drugom. Oni stalno obećavaju. Stalno će biti, samo što nije. Ili je u igri manipulacija ili su lažna obećanja i partijsko zapošljavanje. U Srbiji se jedino danas zapošljavaju mladi naprednjaci. To je temelj Vučićeve vladavine“, rekla je Sanda Rašković-Ivić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar