U trendu

SPC je imala iskrenog prijatelja u Hamdiji Jusufspahiću

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Irinej danas je, povodom smrti dugogodišnjeg beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića, uputio saučešće njegovoj porodici i svim vernicima Islamske zajednice Srbije.

SPC je imala iskrenog prijatelja u liku blaženopočivšeg muftije i zajednice okupljene oko njega, naveo je Irinej.

Kako je saopštila SPC, patrijarh je podsetio i da se muftija Jusufspahić bezrezervno zalagao za iskrene i dobre medjuljudske odnose, „naročito za mir i blagostanje medju svim ljudima dobre volje u Srbiji, bez izuzetka, u jednom posebno izazovnom vremenu za narode Srbije“.

„U liku blaženopočivšeg muftije Islamska zajednica Srbije je izgubila velikog i mudrog čoveka, ali je uteha nasledje koje će, uvereni smo, nastaviti istim putem, a to je put mira i medjuverskog razumevanja“, naveo je Irinej.

Dugogodišnji muftija beogradski Hamdija Jusufspahić umro je juče.

Za beogradskog imama i muftiju postavljen je 1967 , a na dužnost muftije Islamske zajednice Srbije izabran je u Nišu 1994, a 2006. postao je prvi reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije.

Jusufspahić je penzionisan 2008, nakon čega je Vrhovni Sabor islamske zajednice Srbije doneo odluku da ga imenuje za doživotnog počasnog vrhovnog poglavara reis-ul-ulemu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.