U trendu

SPC: Pružajte pomoć novim beskućnicima sa Istoka

Srpska pravoslavna crkva saoseća sa stradalnicima iz Sirije, Iraka i drugi država i poziva državne vlasti i građane da nastave da im pružaju svesrdnu pomoć, saopštila je danas SPC.

U saopštenju se navodi i da SPC saoseća „sa ovim novim beskućnicima sa Istoka“, i poziva „narod da im otvori svoje srce i dušu“.

Kako se podseća, Sveti Arhijerejski Sinod je, na jučerašnjoj sednici primio s odobravanjem izveštaj Dobrotvorne fondacije SPC „Čovekoljublje“ o njenom pomaganju migrantima u našoj zemlji od prvih dana kad su se pojavili.

U saradnji sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica i sa svojim inostranim partnerima, „Čovekoljublje“ deli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, kontejnerima sa tuš-kabinama, sa toaletima…

„Kao što je činilo „Čovekoljublje“ i SPC prošlih decenija sa stotinama hiljada domaćih izbeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini SPC i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, Azije i Podsaharske Afrike“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.