U trendu

Sporazumi ne mogu biti razlog za slavlje

Predstavnici Srba južno od Ibra Momčilo Trajković i Ranđel Nojkić ocenili su danas, povodom sporazuma potpisanih u Briselu, da nema mesta za slavlje i da obećanja koja stižu iz Beograda nisu ništa drugo nego način da se smiri situacija i prikrije suština problema.

Predstavnik Srpskog nacionalnog foruma Momčilo Trajković ocenio je da sporazum o Zajednici srpskih opština predstavlja potpunu integraciju i Srba i srpskih institucija u kosovski sistem.

„Sva ova neverovatna obećanja koja se daju u izjavama, govore samo o potrebi da se smiri situacija i da se ne razotkrije suština problema, a to je da će Srbi sa Kosova i srpske institucije konačno biti integrisani u politički sistem Kosova, to prosto drugačije ne može nego tako i to se zapravo i dogovorilo u Briselu“, kazao je Trajković a prenose prištinski mediji.

I predsednik Srpskog pokreta obnove na Kosovu Ranđel Nojkić je ocenio da nema razloga za slavlje, ali da postoji nekakav, kako je kazao, tračak nade i da postoje mogućnosti da se ispune očekivanja Srba od buduće Zajednice srpskih opština.

„Ono što je sada bitno je da znamo da li će nakon ovih sporazuma doći do promene nekih zakonskih akata, odnosno Ustava. Ako ne dođe do nikakve promene onda se plašim da je Priština tu bliže nekim svojim tvrdnjama nego što je Beograd“, rekao je Nojkić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar