U trendu

Sprovodjenje sporazuma uslov za evropske integracije Srbije

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga danas je od ministra spoljnih poslova Malte Džordža Vele (George Vella) zatražila da preduslov za evropske integracije Srbije bude sprovodjenje sporazuma postignutih u dijalogu sa Kosovom.

„Predsednica Jahjaga je sa ministrom razgovarala o poslednjim dogadjajima u našoj zemlji, kao i o procesima koji imaju veze sa ispunjenjem kriterijuma za liberalizaciju viza, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom“, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Jahjaga i Vella su razgovarali i o dijalogu Kosova i Srbije.

„Predsednica je naglasila značaj sprovodjenja postignutih sporazuma u ovom procesu i tražila je da njihovo sprovodjenje bude preduslov za proces integracije Srbije u Evropsku uniju. Ona je naglasila da je Kosovo promoter mira i stabilnosti u regionu, a u medjuvremenu je potvrdila stav institucija Republike Kosova o izgradnji dobrih odnosa sa svim susednim državama“, istiće se u saopštenju.Vela je naglasio posvećenost njegove zemlje da nastavi sa podrškom svim procesima kroz koje Kosovo prolazi, kao i njegovoj evropskoj perspektivi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.