U trendu

SPS bi bio unutraĆĄnja opozicija u novoj vladi

Član predsedniơtva Srpske napredne stranke Nebojơa Stefanović ocenio je da bi se nova vlada sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), kao koalicionim partnerom u donoơenju odluka i sprovodjenju programa, suočavala sa unutraơnjom opozicijom.

„Za očekivati je da se, kada se budu donosile neke teĆĄke odluke ili suprotstavljalo pritiscima na Srbiju, pojavi neko iz tih redova ko bi svojim stavom bio na potpuno suprotnoj strani od Vlade, ostavljajući dovoljno prostora da javnost razmiĆĄlja da li je to stvarni, a toboĆŸe prikriveni stav SPS-a“, naveo je Stefanović u saopĆĄtenju.

On je ocenio da bi na taj način Vlada umanjila svoju snagu, a gradjani Srbije ne bi dobili niơta.

„Ne moĆŸete imati ministre, a raditi protiv programa premijera. Uostalom, SPS moĆŸe da se ponaĆĄa kako god ĆŸeli, ali je poĆĄteno da to onda radi u opoziciji“, naveo je Stefanović.

On je istakao da su „Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka bili su potpuno jasni kada su govorili o potrebi da jedinstvo treba da bude temelj nove Vlade kako bi Srbija nastavila put snaĆŸnog ekonomskog razvoja i rasta“.

„Danas mi je sasvim očigledno da SPS to ne razume ili ne ĆŸeli da razume“, zaključio je Stefanović.

Funkcioner Socijlističke partije Srbije (SPS) Branko RuĆŸić izjavio je za danaĆĄnje izdanje nedeljnika NIN da će ta stranka verovatno biti deo nove Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.