U trendu

SPS: DS zbog ličnih interesa nanela štetu Srbiji

Socijalistička partija Srbije (SPS) ocenila je danas da su osporavanjem mandata delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Demokratska stranka (DS) i njen član Nataša Vučković zbog ličnih interesa naneli veliku štetu Srbiji.

Socijalisti su naveli da je član ove partije Žarko Obradović prisustvovao sastanku Političke grupe socijalista na kojem se o tome raspravljalo, kao i da je diskutovao više puta i da se oštro suprotstavio takvom zahtevu.

U saopštenju SPS je navela da je to pitanje je stavljeno na dnevni red, i pored protivljenja Obradovića koga je podržalo sedam članova, 15 je glasalo za odluku a 23 je bilo uzdržano.

Kako je navedeno, Obradović je ukazao da je odluka o sastavu delegacije doneta u Skupštini Srbije u skladu sa Poslovnikom i jednoglasno što znači uz saglasnost Demokratske stranke.

Dodao je i da je odluka doneta nakon više krugova konsultacija, da su pri donošenju odluke poštovani rezultati na izborima, da su zastupljene najveće stranke, da je vodjeno računa i o rodnoj ravnopravnosti.

Članovima srpske delegacije u PS Saveta Evrope u Strazburu danas na početku jesenjeg zasedanja osporeni su akreditivi na zahtev britanskog poslanika Alana Mila iz grupe socijalista.

Mil je rekao da srpska delegacija ne odražava u potpunosti sastav srpskog parlamenta što je neophodno po pravilima PSSE.

Ranije danas poslanica DS-a Nataša Vučković odbacila je optužbe šefice delegacije Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) Aleksandre Djurović da iza osporavanja mandata delegaciji u toj evropskoj instituciji stoji DS.

Šefica delegacije Srbije u PSSE i poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Djurović navela je ranije danas da „samo socijalistička grupa PSSE nije htela da verifikuje mandate, jer su nezadovoljni što Nataša Vučković (DS) više nije u delegaciji“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.