U trendu

SPS najodgovorniji zastupnik ideja socijaldemokratije

Novoizabrani zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić izjavio je danas da je SPS, najnovijim odlukama, pokazala građanima da jasno razume njihove ambicije, ali i njihove strepnje i da im se još jednom predstavila kao „najodgovorniji i najuporniji zastupnik socijaldemokratskih ideja, ideja koje i danas čine temelj moderne Evrope“.

„Period pred nama zahtevaće da građani imaju čvrst oslonac u političkoj snazi koja razume njihove strahove, ali i očekivanja jer put oporavka ekonomije i standarda, koji ova vlada gradi, neće biti lišen svakodnevnih socijalnih i ekonomskih problema. Zato je Socijalistička partija Srbije, svojim poslednjim odlukama pokazala građanima da kristalno jasno razume njihove ambicije, ali i njihove strepnje“, naveo je Antić u izjavi nakon što ga je Predsedništvo SPS izabralo za zamenika predsednika te partije.

Antić je dodao da u Srbiji danas ima „pomodara, koji u idejama socijaldemokratije prepoznaju sredstvo i put da se dođe do poverenja građana, izmorenih ekonomskom krizom i neostvarenim očekivanjima“, a da je SPS morao da još jednom razočara takve „neiskrene i neuverljive avanturiste“, pa je poslednjim odlukama o konstituisanju partijskih organa uputio jasnu poruku – „ko je jedini i iskreni zastupnik ideja moderne i bogate Srbije, u kojoj je socijalna pravda standard, a ne puka politička parola“.

„SPS će i ubuduće, kao što je bio i do sada, biti pouzdan i odgovoran partner u vladi Srbije, koja se uspešno nosi sa najvećim političkim i ekonomskim izazovima u kojima je naša zemlja bila u novijoj istoriji. To garantujemo mi koji smo dobili poverenje naših partijskih prijatelja da i u narednim godinama vodimo ovu partiju i delimo odgovornost za vođenje zemlje ka društvu modernih evropskih naroda“, izjavio je Antić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar