U trendu

SPS u novoj vladi koja će energičnije nastaviti reforme

Zamenica predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Djukić Dejanović danas je izrazila očekivanje da će SPS participirati u budućoj vladi koja bi sa novom energijom trebala da nastavi započete reforme.

Ona ja za televiziju B92 rekla da je lider SPS Ivica Dačić ovlašćen da razgovara sa predstavnicima Srpske napredne stranke (SNS) i budućim premijerom Aleksandrom Vučićem i da se „ti razgovori vode ovih dana“.

„Ti razgovori se vode ovih dana i mislim da će trajati sve do petka, odnosno do subote kada će SNS na svojim organizma dobiti informaciju (od Vučića) o tim razgovorima… a iza toga, nadam se da će ti rezultati razgovora biti podržani u smislu formiranja vlada u kojoj će učestvovati SPS“, rekla je Djukić Dejanović.

Ona smatra i da se ti razgovori odnose na definitivna programska opredeljenja buduće vlade a što, po njenim rečima, suštinski znači da se razgovora o nastavku započetih reformi koje „zaista ni malo nisu lake“

„Produžetak svih ciljeva prethodne vlade,  samo sa jedom novom energijom će biti prvi zadatak i mislim da će se iza toga razgovarati, naravno i o personalnim rešenjima i da će ti predlozi ići i na (stranačke) organe“, rekla je Djukić Dejanović.

Upitana o broju ministarski mesta SPS u budućoj vladi, s obzirom da mediji navode d bi umesto tri, socijalisti mogli da dobija dva resora, ona je odgovorila da misli da broj resorna nije bitan.

Djukić Dejanović je rekla i da je od broja resora važnije da svi ljudi iz SPS rade, u vladi, parlamentu, javnim preduzećima… u skladu sa programom i SPS i mandatara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.