U trendu

Srbija će učiniti sve da spreči ilegalne ulaske

Srbija će učiniti sve da ilegalni ulasci u zemlju budu sprečeni, da se gradjani osećaju bezbedno i zaštićeno, a da se migrantima obezbedi human tretman, zaključak je Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar odbrane Zoran Djordjević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministarka bez portfelja za evropske integracije Jadranka Joksimović, komesar za izbeglice Vladimir Cucić, kao i drugi članovi Radne grupe.

Oni su naveli da predstojeći zimski period predstavlja ozbiljan izazov po pitanju migrantske krize, a kako su ocenili, neophodno je da se od medjunarodne zajednice zatraži pomoć u rešavanju tog problema, pre svega u hrani, lekovima, ali i finansijskim sredstvima i opremi.

Radna grupa se saglasila da Srbija neće dozvoliti da bude prostor na kome će se gomilati migranti a istaknuto je da se Srbija pokazala „veoma dobro i organizovano tokom migrantske krize“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.