U trendu

Srbija jednako tretira gradjane, bez obzira ne etničku i versku pripadnost

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić izjavio je danas da je vladajuća većina u parlamentu pokazala da je Srbija zemlja koja jednako tretira sve gradjane bez obzira na etničku i versku pripadnost time što ga je izabrala za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

„Na putu opredeljenja ka dijalogu i pomirenju, veoma je važno imati ljude koji će moći da grade mostove s regionalnim okruženjem, koje ima svoje verske i kulturološke razlike, ali isto tako i sa širim okruženjem gde imamo sav taj muslimanski svet i zapadni svet“, kazao je Zukorlić za Radio-televiziju Srbij.

On je dodao da nije iznenadjen izborom na tu funkciju, jer je to prvi korak ka postizanju sporazuma o pridruživanju Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka parlamentarnoj većini.

„Skoro smo pri kraju sporazuma o  pridruživanju parlamentarnoj većini. To bi značilo i podršku novoj vladi. Ovo je prvi korak tog sporazuma, ostaju još neke pojedinosti iz političke platforme i angažovanja predstavnika naše političke opcije u izvršnoj vlasti na nivou državnih sekretara i rukovodilaca u pojedinim ustanovama“, kazao je Zukorilić.

Prema njegovim rečima, uključivanje mladih ljudi i stručnih kadrove iz Sandžaka važno je da bi oni „osetili priliku“ da su vladine institucije otvorene za njih, „da je ovo država jednakih šansi i da imaju pravo da budu angažovani na svim nivoima“.

Zukorlić je u petak, 24. juna, izabran za predsednika Odbora Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo, a za njegov izbor na tu funkciju glasalo je 11 članova, dok je protiv bilo dva, a uzdržanih nije bilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar