U trendu

Srbija neće priznati državu Kosovo

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi uspešnu, modernu i prosperitetnu Srbiju i da će zato raditi više i jače nego ranije jer mu se ka tom cilju žuri više nego ikad.

„I kada pogrešimo u budućnosti, ispravićemo stvari i kad padnemo, ustaćemo ponovo, ali Srbija će biti snažna i uspešna“, rekao je Vučić u Centru „Sava“ u Beogradu na obeležavanju sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke, čiji je lider.

On je kazao i da je njegova vizija Balkan bez sukoba, bez svadje i ratova.

„Mi hoćemo dobre odnose s Bošnjacim, Hrvatima, Madjarima i svima drugima, ali nikome nećemo dozvoliti da Srbiju omalovažava. Mir i stabilnost su naša pobeda“, rekao je Vučić.

On je kazao da će u tom kontekstu nastaviti pregovore sa albanskom stranom u Briselu, za koje je naveo da nisu nimalo laki.

Premijer je istakao da Srbija Kosovo kao nezavisnu državu neće priznati, ali da će učiniti sve da se odnosi Srba i Albanca normalizuju, da se uspostave veze i animoziteti smanje.

Kako je naveo, Srbija će znati i umeti da sačuva interese srpskog naroda i biće stvorena zajednica srpskih opština na Kosovu koja će obezbediti bolju budućnost srpskom stanovništvu.

„Pregovori nisu laki. Nekada liče na lomljenje ruku i neizdrživi su. Biće još neslaganja i povišenog tona, ali naš glavni zadatak je da brod stigne u mirnu luku i putnici i gradjani Srbije moraju da dobiju prosperitet“, rekao je Vučić.

Kako je istakao, pobeda i uspeh Srbije je ono što ga interesuje i da Srbija neće biti izolovana, već slobodna i otvorena zemlja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar