U trendu

Srbija nije načinila nijednu grešku u sporu s Hrvatskom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i nemačka kancelarka Angela Merkel složili su se u oceni da Srbija nije načinila nijednu grešku u sporu s Hrvatskom oko zatvaranja granice i izrazili zadovoljstvo što se odnosi između Srbije i Hrvatske ponovo normalizuju, saopšteno je danas.

„Srbija je reagovala odmereno ali odlučno, u situaciji koja je pre nekoliko dana izazvana neprihvatljivim zatvaranjem granica od strane Hrvatske“, ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić tokom neformalnog susreta sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel u Njujorku, na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Nemačka kancelarka Merkel je pozvala predsednika Srbije na večerašnji prijem koji organizuje Nemačka, a zatim će se Nikolić odvojeno sastati s predsednikom Egipta generalom Abdelom Fatahom al Sisijem.                    

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je u Njujorku razgovarao i sa princom Albertom od Monaka, predsednikom Južne Afrike Džejkobom Zumom, predsednicom Čilea Mišel Bašele, kraljicom Silvijom od Švedske, predsednikom Vlade Švedske Stefanom Lofvenom i ministrom spoljnih poslova Tunisa Tajebom Bakušijem, novim specijalnim izaslanikom generalnog sekretara UN Zahirom Taninom i drugim zvaničnicima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar