U trendu

Srbija propada zbog lošeg rada Vlade

Pokret za preokret organizovao je danas u centru Beograda akciju „Tri godine propadanja“ kojom su želeli, kako navode, da ukažu na loše stanje u zemlji od kako je na vlasti koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Predstavnici pokreta zajedno sa predsednikom Jankom Veselinovićem delili su flajere na kojim su napisani pojedini navodi Svetskog privrednog foruma, Evropskog suda za ljudska prava, Svetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i Komisije Saveta Evrope o stanju u Srbiji u oblasti ekonomije, privrede, pravde i zdravstva.

Veselinović je novinarima rekao da je rad vlade loš i da na to ukazuje statistika između ostalog i Svetskog privrednog foruma koja je Vladu Srbije rangirala na deseto mesto u svetu po neefikasnosti.

On je naveo da je poslednje tri godine koliko je sadašnja koalicija na vlasti, nastupio period najbržeg i najvećeg zaduživanja, da je povećano stranačko zapošljavanje, da je situacija u zdravstvenom sistemu katastrofalna, da su plate i penzije smanjene, da se uvećava javni dug svakodnevno, da je pravda nedostižna i da je nezapamćeno gušenje slobode medija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.