U trendu

Srbija uradila skoro sve iz akcionog plana za poglavlje 23

Ministar Pravde Nikola Selaković izjavio je danas da je Srbija uradila skoro sve što je predvidjeno akcionim planom za poglavlje 23 u pregovorima sa Evropskom unijom i da je ispunila skoro 78 odsto za to poglavlje.

„Za još 15 odsto mera u toku je priprema za sprovodjenje, ili su tik pred sprovodjenje“, rekao je Selaković novinarima u Skupštini Beograda, upitan zašto poglavlja o vladavini prava 23 i 24 nisu otvorena „oko 20. juna“, kako je bilo najavljeno.

Ministar pravde rekao je i da se ne može reći da se Zakon o sprečavanju nasilja nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama u potpunosti ne primenjuje, već da postoje manjkavosti u primeni i da kadar koji treba da ga sprovodi nije u potpunosti pripremljen za tako nešto.

On je dodao da je Ministarstvo pravde mnogo ulagalo u mere kažnjavanja, odnosno u elektronski nadzor osudjenih i mere zabrane prilaska nekom objektu.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da nikada ne želi da komentariše sudske presude, pa ni u slučaju presude biznismenu Miroslavu Miškoviću.

„Ja nikada ne komentarišem presude. Presudu je doneo sud i sada na nju svi treba da se naviknu“, rekao je Selaković novinarima u Skupštini Beograda, upitan da prokomentariše presudu koja je danas izrečena Miškoviću.

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića na pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara za pomaganje sinu Marku Miškoviću u utaji poreza.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar