U trendu

Srbija želi bolju saradnju sa Švajcarskom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa federalnim kancelarom Švajcarske konfederacije Valterom Turnerom da Srbija želi bolju saradnju sa tom zemljom, pogotovo u ekonomiji.

„U Srbiji trenutno posluje 190 švajcarskih kompanija i nadamo se da će se uskoro taj broj povećati. Sprovodimo teške reforme kako bi poboljšali poslovnu klimu i postali privlačna investiciona destinacija“, rekao je Vučić, a saopštila je Vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Kancelar Turner je ocenio da je saradnja dve zemlje na najvišem nivou i da je dolazak današnje delegacije kancelara 20 kantona znak da Švajcarska o Srbiji razmišlja kao o ozbiljnom partneru.

On je pozdravio spremnost i zalaganje Srbije da održi stabilnost regiona zapadnog Balkana, kao i napore Srbije tokom migrantske krize.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o konferenciji o dualnom obrazovanju koja će biti održana 22. juna u Švajcarskoj u Vinterturu, kao i o preuzimanju dobre prakse iz obrazovnog sistema Švajcarske. Kancelar Turhner ukazao je na značaj učešća premijera Vučića na konferenciji 22. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar