U trendu

Srbiji je potrebna Sablja 2016.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je kriminal u Srbiji na veoma visokom nivou i da je u borbi protiv tog kriminala potrebna akcija „Sablja 2016“, kako bi se stvorila država u kojoj će vladati pravo i poštovanje institucija i u kojoj će sudovi suditi jednako za sve.

„Kultura je skrajnuta u budžetu i gurnuta u stranu, za šta glavnu odgovornost snosi aktuelna vlast koja je vuče kroz blato rijaliti-šou programa, dok za prave kulturne vrednosti praktično nema para“, rekao je Živković sinoć u Subotici na otvorenoj panel diskusiji „Kultura i obrazovanje protiv brutalizacije društva – u kakvoj državi želim da živim“.

On je podsetio da je svako pozivanje na neizlazak na izbore „ravno samouništenju“ i predstavlja neodgovornost, te da za apstinenciju nije dovoljan argument da „nema za koga da se glasa, jer nema novih lica i novih ideja“.

„Zabluda je da se na izborima odlučuje o sudbini političara. Ne, odlučuje se o sudbini naroda. Ako nemate za koga da glasate, napravite svoju stranku. Bavite se politikom da se politika ne bi bavila vama“, kazao je Živković.

Zamenik predsednika Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je da je primitivizacija i brutalizacija društva, koja se najviše oseća u verbalnom nasilju, posledica vladavine jednog čoveka, a odgovor na to treba da bude samo izlazak na izbore i glasanje.

„Čini mi se da su izbori uvek prilika da se kazne oni ljudi koji promovišu vraćanje u divljinu, u neku vrstu divljeg društva“, kazao je Pavićević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar