U trendu

Srpska: Žbogar ne bi trebalo da obeshrabruje dijalog

Srpska lista saopštila je danas da specijalni izaslanik EU na Kosovu Samuel Žbogar ne bi trebalo da obeshrabruje dijalog Beograda i Prištine dovođenjem u pitanje primene dogovorenog, te da bi se od njega očekivalo da u javnim istupanjima i u radu ne drži stranu bilo kome.

Reagujući na Žbogarovu izjavu da se Zajednica srpskih opštine ne može nametnuti nijednoj strani, te je za to pitanje potrebno rešenje koje će biti funkcionalno, Srpska pita odakle njemu pravo da tumačenje Ustavnog suda u Prištini, koje nije deo bilo kog sporazuma, uzima za merodavno.

Srpska u saopštenju navodi da su za Srbiju i Srbe na Kosovu i Metohiji za osnivanje ZSO merodavni jedino sporazumi od 25. avgusta prosle godine.

Dodaju i da bi Žbogar, umesto što obeshrabruje dijalog dovođenjem u pitanje primene dogovorenog, trebalo da odgovori na pitanje šta je do sada uradio na primeni tog i drugih sporazuma.

„Naravno, znamo da je uvek lakše ići linijom manjeg otpora i dodvoravati se većini, naročito onome koga rad sa tom istom većinom čeka i na sledećoj dobro plaćenoj dužnosti“, navode u Srpskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.