U trendu

Srpski putnici se popodne vraćaju iz Istanbula

Putnici Er Srbije koji nisu mogli da se vrate iz Istanbula zbog tehničkih problema sa avionom danas popodne će doputovati u Beograd drugim avionom.

„Svim putnicima su rezervacije prebačene na let JU553 koji će danas posle podne obaviti drugi avion tipa A319“, navedeno je u saopštenju Er Srbije.

Let JU553 (YU-APB) Er Srbije iz Istanbula za Beograd je juče znatno kasnio u polasku zbog problema sa indikatorom temperature goriva na avionu A319.

Tim linijskog održavanja u Istanbulu je proglasio avion ispravnim, ali su do tog trenutka letačka i kabinska posada prekoračili svoje maksimalno dnevno radno vreme.

Nakon toga su se svi putnici iskrcali iz aviona i obezbeđena im je večera i noćenje u lokalnom hotelu.

Putnici su jutros imali obezbeden transfer do aerodroma, ali je bilo dodatnih tehničkih problema sa avionom, nakon čega su se putnici iskrcali i dobili osveženje na aerodromu.

U međuvremenu, A319 (YU-APB) je prošao dalje provere linijskog održavanja i proglažen je ispravnim i taj avion se vratio za Beograd.

Bezbednost i poštovanje propisa su najznačajniji prioritet za Er Srbiju, navodi srpski avioprevoznik i izvinjava se svojim putnicima zbog neprijatnosti.

(Tanjug)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.