U trendu

Staza u Gornjem Milanovcu čisti se samo do polovine

Najduža pešačka staza u Gornjem Milanovcu, na Neškovića brdu, ove zime bezbedna je za kretanje do polovine, a ostatak je prekriven ledom gde se često dogadjaju povrede.

Na toj stazi, koja skraćuje putovanje pešaka za tri ulice i prigredasko naselje Brusnica, ima 167 stepenika a već dve zime čisti se samo 80, do ulice Jakova Obrenovića.

Ostatak je pod ledom i ugaženim snegom.

Tom stazom dnevno prodje oko 2.000 pešaka, medju kojima su i djaci, a noćašnja kiša napravila je poledicu po kojoj se ljudi s mukom kreću, uz pridržavanje za metalne držače.

Lakše povrede je danas zadobio Miroslav Miletić, koji živi u drugom delu grada, ali se sa čudjenjem pita šta znači čišćenje i posipanje soli samo do polovine stepenica.

O toj nesvakidašnjoj odluci predsednik Saveta gradske mesne zajednice Dragan Djordjević je rekao da je čišćenje u nadležnosti Javnog preduzeća za izgradnju i da je to njihova odgovornost.

Kako je za agenciju Beta izjavio direktor tog preduzeća Božidar Vučetić, tačno je da su do pre 14 meseci oni plaćali Javnom komunalnom preduzeću čišćenje staza, ali je to u medjuvremenu promenjeno.

„Skupštinskom odlukom od  5. decembra 2014. godine to je izuzeto iz naše nadležnosti. A kome je povereno, nije mi poznato, jer mi se bavimo izgradnjom“, rekao je Vučetić.

Stanovnici tog naselja planiraju peticiju kojom će zahtevati da im se saopšti ko je odlučio da se polovina staze čisti, koliko se to plaća i za koji deo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.