U trendu

Stefanović: Borba protiv korupcije nastavlja se svakog dana

Borba protiv korupcije nastavlja se svakog dana i nećemo stati u toj borbi, poručio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Upitan da li će biti novih hapšenja, Stefanović je rekao da to zavisi od saradnje policije i tužilaštva, i da će ih biti ukoliko policija prikupi dovoljno dokaza da je neko kršio zakon.

„Ni do sada niste mogli unapred da čujete nijedno ime, nijedan datum, to nećemo raditi ni ubuduće“, rekao je Stefanović novinarima na Novom Beogradu gde je obišao završetak radova u Vinogradskoj ulici.

On je dodoa da će policija i tužilastvo i dalje raditi na tome da svi koji razmišljaju o potencijalnoj korupciji, dva puta dea razmisle pre nego što se upuste u to, jer neće biti zaštićeni.

Upitan da li je razočaran što je jedan broj uhapšenih u akciji „Rezač“ pušteno, odnosno nije im određen pritvor, Stefanović je rekao da nije razocaran i da o tome odlučuje sudija za prethodni postupak.

„Policija se u to ne meša, naš posao je da prikupimo dovoljno dokaza, da ljudi budu u sudskom postupku, a videćemo odluke suda“, zaključio je Stefanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.