U trendu

Stefanović i Pinter o jačanju državne granice

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa madjarskim ministrom unutrašnjih poslova Šandorom Pinterom o ojačanju državne granice uz podršku madjarske policije, saopšteno je iz Stefanovićevog kabineta.

Prema njegovim rečima, dva ministra su razgovarala o upućivanju pripadnika madjarske policije na granicu sa Makedonijom ili Bugarskom, kako bi se sprečilo povećanje toka ilegalnih migracija, koje može da se očekuje u narednom periodu.

„Srbije ni na koji način neće tolerisati švercere ni ilegalne pokušaje prelaska granice, bilo da se radi o ulasku ili izlasku iz naše zemlje. Nastavićemo i saradnju dveju policija u oblasti suzbijanja kriminala i organizovanog kriminala“, rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio i da je važan proces readmisije, jer se na taj način smanjuje broj migranata koji mogu da zatraže azil i koji tako mogu da se vrate u zemlju porekla, navodi se u saopštenju.

Madjarski ministar Šandor Pinter ocenio je da je policijska saradnja izmedju dve države odlična, kao i da će Madjarska, ukoliko bude potrebno pružiti i policijsku i pravnu pomoć.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar