U trendu

Stefanović: Jeremiću uredno uručen poziv

Ministar unitrašnjih poslova (MUP) Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je skandalozna tvrdnja da je vršen pritisak na bivšeg šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića da da iskaz povodom ubijenih gardista na Topčideru.

Stefanović je precizirao da su advokati porodica ubijenih gardista uredno podneli zahtev da Jeremić da iskaz povodom tog slučaja.

„Potpuna je laž da je policija došla da hapsi Jeremića. Porodice traže samo da Jeremić kaže šta zna o tom slučaju, jer oni ni posle 12 godina ne znaju šta se stvarno tada desilo, a ne da na ovome on pravi političke poene“, rekao je Stefanović na RTS-u.

Prema njegovim rečima, ceo ovaj slučaj se „spinuje i politički se zloupotrebljava sudbina ovih ljudi, koji samo žele saznati istinu“.

Stefanović je naglasio da mu je je žao što do sada Jeremić nije dao iskaz, dodavši da očekuje da će se svi odazvati sudskim pozivima da će se konačno doći do istine šta se desilo sa ubijenim gardistima posle 12 godina.

On je dodao i da je hapšenje predsednika Privrednog suda u Zaječaru dobar primer rada državnih organa i cele države koja se bavi protiv korupcije, da se pokaže da nema povlašćenih.

„Ovo je četvrti uhapšeni sudija ali su ovo primeri da su akcije policije i tužilaštva jako dobro organizovane“, kazao je ministar MUP-a dodajući da bi konkretno u ovom slučaju najviše bili oštećeni bili garđani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar