U trendu

Stefanović obišao izbeglice u parku kod autobuske stanice u Beogradu

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović, koji je u ponedeljak uveče obišao izbeglice u „privremenom kampu“ kod autobuske stanice u Beogradu, kako bi se uverio u njihovu bezbednosti, poručio je da će Srbija nastaviti da ulaže napore kako bi im olakšala tranzit.

„Trudićemo se da migrantima kroz aktivnosti koje sprovodi ministar z arad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i Komeserijat za izbeglice pružimo dodatnu medicinsku pomoć i dodatnu hranu“, rekao je ministar i izrazio zadovoljstvo što je od izbeglica čuo da najviše cene postupke srpske policije i da su zahvalni na zaštiti i pažnji koju policija i Republika Srbija obraća na njih.

Stefanović je izrazio žaljenje što Srbija nema tolike kapacitete da može da obezbedi smeštaj za svakoga i dodao da se nada da će nadležne službe u narednom periodu uspeti da prihvate ovoliki broj ljudi.

On je podsetio da izbeglice traže čim dođu u Srbiju da nastave dalje da odu na sever Srbije i u Beogradu se zadržavaju do 48 sati.

„Srbija će nastaviti da bude dobar domaćin ljudima koje je muka naterala da prođu kroz našu zemlju. Dužnost nam je da kao zemlja pokažemo da smo dobri domaćini, da jednako brinemo o svakom ko udje u našu zemlju da smo humani ljudi  koji prepoznajemo ljude kojima je potrebna pomoć“, rekao je ministar.

Stefanović je rekao da je u ovom delu grada obezbedjeno prisustvo policije tokom 24 časa, tako da i izbeglice i gradjani mogu da se osećaju sigurno ili da im se obrate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar