U trendu

Stefanović podneo tužbu protiv Vesne Pešić

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, kao i tog portala kojom traži 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda, objavio je dnevni list Danas.

Kako list navodi, Stefanović je tužbu podneo zbog kolumne Vesne Pešić objavljene 14. maja u Peščaniku pod naslovom „Dosoljavanje“, u kojoj autorka navodi da je „jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva“ i da „do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji“.

Povodom Stefanovićeve tužbe, Vesna Pešić je na društvenoj mreži Tviter napisala da je ministar tužio nju, urednice i Peščanik „za duševne boli“ koje mu je nanela u tekstu o rušenju Hercegovačke.

„Oni tuže, ej“, napisala je ona na Tviteru.

Tužbu je u ime Stefanovića podnela advokatska kancelarija Popović i Pantelić, a u njoj je navedeno da je Vesna Pešić novinar i da je „maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici“, koju je dao za RTS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar