U trendu

Stefanović: Policija i Tužilaštvo će ispitati navode Bogićevića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da će policija i tužilaštvo reagovati i proveriti sve činjenice u vezi sa tvrdnjama koje je danas izneo vlasnik Farmakoma Miroslav Bogićević i da će, ako se one potvrde kao tačne, neko morati da odgovara.

Bogićević je ranije danas izjavio da je vlasniku Kurira Aleksandru Rodiću i njegovom saradniku Dušanu Bjelopetroviću dao milion evra da bi kupio udeo VAC-a u vlasništvu Politike.

On je naveo da su ga na to da kupi Politiku nagovorili bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta Miodrag Rakić i funkcioner DS Dušan Petrović, koji kako je naveo „nisu imali novac za kupovinu udela u Politici“.

Ministar Stefanović je za televiziju Pink rekao da će MUP u najkraćem roku obavestiti tužilaštvo o indicijama koje ima i proslediti materija koji je prikupljen, a dalja procedura je na tužilaštvu.

Stefanović je rekao da je nemoguće da se posle izrečenih optuži ne desi ništa i da istragu treba dovesti do kraja.

„Dešavalo se nešto veoma čudno. Moramo to da istražimo zbog gradjana Srbije“, kazao je Stefanović i dodao da je reč o novcu gradjana Srbije koji se rasipao.   

Stefanović je potvrdio da je Bogićević slučaj prijavio MUP-u pre nekoliko dana. 

Stefanović je rekao da se već vodi istraga o malverzacijama u procesu prodaje „Politike“ i „Večernjih novosti“.

„Slučaj je veoma složen, sve je zamršeno i komplikovano. Reč je o mahinacijama, prebacivanju novca, razbacivalo se milionima, teško je pohvatati sve to“, kazao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar