U trendu

Stefanović: Redžepović odbio poligrafsko ispitivanje

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je Urednik sajta Teleprompter Danilo Redžepović, koji je saslušan u sredu uveče, odbio poligrafsko ispitivanje.

Stefanović je novinarima u Policijskoj akadamiji rekao da je Redžepović, za koga kaže da je prijatelj predsednika DS Bojana Pajtića, na većinu pitanja na saslušanju, sinoć oko 20 sati, odgovorio pozivajući se na Zakon o medijima.

Stefanović je rekao da za sada nije video nijedan dokaz da je bilo prisluškivanja.

„To je ujedno i odgovor na pitanje DS – “Izvinite, potpuno sam siguran da nijedna državna institucija nije prisluškivala ni Lidiju Udovičk,i niti Pajtića““, rekao je Stefanović.

Ministar je naveo da će istraga pokazati da li su oni bili prisluškivani, ali i ocenio da smo ostali uskraćeni za poligrafsko testiranje Redžepovića koje bi moglo da potvrdi verodostojnost njegovih navoda .

„Nadam se da će ostatak istrage biti usmeren ka tome da utvrdimo odakle se uopšte pojavio taj papir i da li je na bilo koji način verodostojan“ rekao je Stefanović.

Pajtić je juče na konferenciji za novinare rekao da je transkript njegovog telefonskog razgovora sa Lidijom Udovički, koji je objavio Teleprompter autentičan i zapitao ko ga prisluškuje.

„Postavljam pitanje državnim organima ko i s kojim pravom prisluškuje predsednika Vlade Vojvodine i lidera najveće opozicione stranke“, rekao je Pajtić uz ocenu da država u kojoj se to događa „nije ni pravna, ni demokratska“.

Na to su reagovali ministar unutrašnjih poslova Stefanović i šef BIA Aleksandar Đorđević koji su poručili da ni MUP ni BIA nikada nisu prisluškivali razgovore, niti učestvovali u presretanju komunikacije Bojana Pajtića ili Lidije Udovički.

Ministar je rekao da su i on i Đorđević potpuno spremni da odgovaraju ako se pruži i jedna trunka dokaza.

„Ja vam kažem da nikada nije dat nijedan nalog, niti je bilo kada dobijena bilo kakva naredba za njihovo prisluškivanje, odnosno presretanje njihovih telefonskih razgovora. Nama je sasvim jasno da je ovo potpuno fabrikovana i izmišljena priča“, rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da će istraga biti sprovedena do kraja.

Đorđević je rekao da BIA ne prisluškuje nikoga bez naloga suda, kao i da su to potvrdili kontrolni organi, među kojima je i zaštitnik građana.

Stefanović je naveo i da se radi o potpunoj zameni teza i da čitava afera stvara atmosferu haosa i rušenja premijera Aleksandra Vučića koji je počeo da podiže Srbiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)