U trendu

Stefanović: Spremni da čujemo dokaze Pentagona

Ne znamo na osnovu čega Pentagon temelji stav da nema pouzdanih informacija da je dvoje srpskih diplomata stradalo od američkih bombi, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je za RTS rekao da je na osnovu obdukcija, koje su urađene i u Libiji i u Srbiji, nedvosmisleno utvrđeno da su povrede koje su uzrokovale njhovu smrt nastale usled jakih deotonacija i bombi.

„Spremni smo da čujemo da li Pentagon ima bilo kakve dokaze za to, a ne samo priče i naravno da ćemo razmotriti to, ali za sada osim priče nemamo ništa“, rekao je Stefanović.

Pentagon je juče osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji, preneo je AFP.

Portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis rekao je da sveobuhvatna analiza osmatranja logora Islamske države i pregled fotografija tela dvoje srpskih državljana koje su postavljene na internetu nisu pružili dokaze da su ta žena i taj muškarac ubijeni u američkom udaru, prenosi AFP.

Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine, a poginuli su pre nekoliko dana u americkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.