U trendu

Stefanović: Svi iz vrha DS treba da odu jer suviše ličimo na vlast

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i doskorašnji šef poslanika demokrata u Skupštini Srbije Borislav Stefanović ocenio je da bi svi vodeći ljudi te partije trebali da napuste DS jer nisu uspeli da promene stranačku politiku i ideologiju.

Stefanović je za nedeljnik NIN izjavio da DS danas vodi politiku „koja suviše liči na vlast“, uz „katastrofalno loš imidž“.

„Primarno je da promenimo politiku i ideologiju, a onda bi trebalo da odu svi koji sada vode DS, uključujući i mene. Previše je kadrova koji su svima dojadili, a niko u vrhu stranke ne vidi da smo počeli da ličimo na Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije“, kazao je potpredsednik demokrata.

Upitan da li će napustiti DS obzirom na činjenicu da njegova platforma nije dobila podršku članstva, Stefanović je rekao da u ovom trenutku ne razmišlja „da li će i kada“ izaći iz DS, „jer postoji minimalni prostor da bi stranka mogla da promeni ideologiju“.

Komentarišući savez Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića, potpredsednik DS je kazao da je ta stranka došla u poziciju da odbije lidere Socijaldemokratske stranke i Liberalno demokratske partije zbog Zorana Živkovića, „a ne zato što Tadić i Jovanović nemaju nikakvu političku ponudu“.

„Opet, neophodan im je Nenad Čanak ako misle da udju u parlament. Već čujem ljude koji se šale i nazivaju ih-cenzus koalicijom“, naveo je Stefanović.

On je dodao da će Srbija morati da prihvati postojanje Kosova, „što je kroz Briselski sporazum i uradjeno, a uključuje i članstvo Kosova u EU“.

„Svako poglavlje se svodi na poglavlje 35. I nema nijednog poglavlja koje će biti uspešno ako ne bude upsešno poglavlje 35“, ocenio je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.