U trendu

Stefanović u Budimpešti razgovarao s kolegama iz Austrije i Madjarske

Ministri unutrašnjih poslova Austrije, Madjarske i Srbije razgovarali su danas u Budimpešti o saradnji na efikasnijoj zaštiti spoljnih granica, kao i o unapredjenju saradnje u razmeni informacija u borbi protiv krijumčarenja ljudi, saopštio je MUP Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, madjarski i austrijski ministri Šandor Pinter i Volfgang Sobotka ocenili su da je Srbija konstruktivnim stavom doprinela pronalaženju rešenja migrantske krize i dodali da će se, kao ministri članica Evropske unije, zalagati da Srbiji bude pružena neophodna pomoć za prevazilaženje tog problema.

Srpski ministar Nebojša Stefanović rekao je da je Vlada Srbije od početka migrantske krize zauzela odgovoran i aktivan pristup i bila otvorena za saradnju, dodajući da je za efikasno i trajno rešenje problema migranata potreban jedinistven stav Evropske unije.

On je rekao da je u okviru akcije „Specijalne mere 2“, koju finansira Evropska unija, a koja predvidja angažovanje policijskih službenika zemalja Evropske unije za rešavanje migrantske krize, u pomoć srpskim graničarima na granicu s Bugarskom upućeno 20 madjarskih kolega.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar