U trendu

Stevanović: Nisam prijavio imovinu, ali se ona nije promenila

Lider opozicione partije Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović rekao je danas u Kragujevcu da je istina da nije prijavio svoju imovinu po smenjivanju sa mesta gradonačelnika, ali i da se njegov imetak nije promenio ni za jedan jedini evro 12 godina unazad.

Agencija za borbu protiv korupcije je 1. septembra ove godine Republičkom javnom tužilaštvu protiv Stevanovića podnela krivičnu prijavu kojom ga tereti za neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini.

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da je nakon „otimanja vlasti“ 28. oktobra 2014. godine imao obavezu da u roku od 30 dana od smene podnese izveštaj Agenciji za borbu protiv korupcije, ali da to tada nije uradio.

On je ocenio da je to greška, ali kako je dodao, „ko da se toga seti kada vas onako svrgnu sa vlasti“.

Stevanović je izjavio i da smatra da se ne radi o krivičnom delu, nego o prekršaju.

Zbog načina na koji je to najavljeno, Stevanović je naveo da se radi o podmetanju i dodao da pritom ne misli na Agenciju za borbu protiv korupcije u koju ima „apsolutno poverenje“ i podržava to što radi.

Stevanović je novinarima rekao da od imovine ima kuću u Kragujevcu u kojoj živi i koju je renovirao novcem od prodaje nasleđene imovine i uz kredit od 22.000 evra uzet 2007. godine u Delta banci.

Naveo je da od imovine još poseduje stan nasleđen od majke u Kragujevcu, kao i nasleđenu rodnu kuću u selu Male Pčelice staru 200 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.