U trendu

Studenti da imaju Ε‘est studentskih rokova

Senat Univerziteta u Beogradu predloΕΎio da je danas da se propiΕ‘e da Univerzitet i fakulteti organizuju Ε‘est ispitnih rokova, kako studenti ne bi mogli da traΕΎe dodatne rokove, a fakulteti smanjuju broj rokova.

Senat je danas usvojio i pravilnik o disciplinskom postupku protiv studenata za pojedinačno krΕ‘enje akademske discipline, prema kome Δ‡e kazna za najteΕΎe prekrΕ‘aje biti izbacivanje sa fakulteta.

Pravilnikom je propisano da studenti treba da budu kaΕΎnjeni ako na fakultet dodju u vidno alkoholisanom stanju,i ako konzumiraju drogu i alkohol u zgradi fakulteta, naprave materijalnu Ε‘tetu, vredjaju ili napadnu profesora, plagiraju ili delimično plagiraju domaΔ‡i zadatak, seminarski ili semestralni rad ili projekte, zbog tuče i drugih izgreda.

Predstavnici studenata traΕΎili su da studenti koji naprave neki od prekrΕ‘aja na studentskim protestima budu izuzeti iz ovog pravilnika.

Senat je joΕ‘ usvojio izveΕ‘taj o upisu na osnovne akademske studije. Prema podacima na fakultetima u Beogradu ostalo je 473 slobodnih mesta, na fakultete je upisano oko 15.000 studenata, dok se na prijemni prijavilo oko 22.700 studenata.

Ove godine bilo je po 90 mesta za studente romske nacionalnosti i za studente sa invaliditetom, ali te kvote nisu popunjene, jer je upisano 35 Roma i 32 osobe sa invaliditetom.

Najtraženiji fakulteti ove godine bili su Fakultet organizacionih nauka, Stomatoloőki fakultet, Matematički fakultet i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoΕ‘alji komentar