U trendu

Šutanovac: Demokrate se više neće izvinjavati, hodaćemo uspravno

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da se demokrate više neće izvinjavati i obećao da će ponovo hodati uspravno u svakom mestu u Srbiji, jer nemaju čega da se stide.

Šutanovac je obraćajući se prisutnima na skupštini stranke u Beogradu kazao da na stranačkim izborima niko nije izgubio, da je potrebno da se svi ujedine i zajedno rade na jačanju stranke i stvaranju „izuzetne organizacije“ koja treba da podigne poverenje i pridobije podršku gradjana.

On je kazao da se danas bira tim koji ima plan kako da izvuče iz problema ne članove DS-a, nego gradjane Srbije i koji ima plan kako da poboljša život svih gradjana.

„Da ne bude dileme, potpuno smo svesni da smo u prošlosti činili greške, znam da neka obećanja nismo ispunili, ali ne postoji ništa dobro što se u ovoj zemlji desilo od 2000. godine do danas gde nije utkana upravo DS“, istakao je Šutanovac. 

On je članovima poručio da je DS stranka Zorana Djindjića i stranka mladih, stranka modernizacije, perspektive i novih tehnologija.

„Dosta smo se delili, vreme je da se sabiramo. Na ovim izborima niko nije izgubio i od danas podele se završavaju. Iz ove sale treba da izadjemo ujedinjeni i budemo kičma demokratije, to je naša obaveza od osnivanja“, kazao je Šutanovac.

Lider demokrata je rekao da je Srbija već četiri godine u spirali propadanja i da je vreme da se ta spirala prekine.

Kako je istakao, Srbijom vladaju ljudi s lažnim vrednostima i lažnim diplomama, smanjuju se plate, povećavaju porezi i nezaposlenost, zemlja se zadužuje, ima najvišu stopu siromaštva i vlada medijska cenzura.

On je kazao i da za premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića neki govore da je velik – „ali nije on velik, iza njega samo ostaju veliki problemi“.

Šutanovac je istakao da će DS da ponudi rešenja za probleme, i da usmeri svoje snage u oblasti reforme poreskog sistema, obrazovanja, zdravstva i kulture.

„Nudimo državu u kojoj neće biti samovolje jednog čoveka, već će biti uspostavljena sila prava i vladavina zakona“, istakao je Šutanovac.

On je najavio formiranje foruma penzionera i jačanje ženskog foruma, koji će dobiti i mladje kadrove.

Posle govora Šutanovca, skupština DS je nastavila rad izborom predsednika političkog saveta, članova stalnog sastava GO, članove statutarne komisije i nadzornog odbora, kao i izjašnjavanjem i glasanjem o izmenama i dopunama statuta DS-a. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar