U trendu

Šutanovac: Pozivanje Jeremića u policiju nastavak političkog progona vlasti

Predsednik Demokratska stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da je pozivanje nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije i bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića da da izjavu o pogibiji dvojice gardista na Topčideru 5. oktobra 2004. godine nastavak političkog progona koju sprovodi aktuelna vlast u Srbiji.

„Neverovatno je da su te optužbe došle prvo od poslanika (SNS Aleksandra) Martinovića, koji je optužio i Borisa Tadića i mene da smo imali neka saznanja. Zaista nisam očekivao da će na taj način bilo ko da se odnosi prema Vuku Jeremiću… I ništa drugo to nije nego nastavak političkog progona koji postoji u Srbiji, evo više od četiri godine“, rekao je Šutanovac novinarima u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Jeremić je danas u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala dao izjavu o smrti dvojice gardista na Topčideru, 5. oktobra 2004. godine. On je dobio poziv da izjavu policiji da u svojstvu gradjanina radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži.

Demokratska stranka je danas u centru Beograda i više od 20 drugih gradova obeležila Dan ljudskih prava a Šutanovac je ocenio da je to potrebno više nego ikada, jer se ljudska prava u Srbiji krše već gotovo pet godina a vlast sprovodi pravno nasilje koje se iz parlamenta preliva u ostatak društva.

Šutanovac je rekao da je neshvatljivo da se već više od pola godine ne zna ko je rušio čitave delove Beograda, iako je javnosti saopšteno ko bi mogao da bude umešan u to.

Govoreći o usvajanju budžeta za 2017. godinu, predsednik DS je ocenio da on ukazuje da će se propadanje Srbije nastaviti, da će plate i dalje biti najniže u regionu a da će po stopi rasta Srbija biti u samom dnu lestvice.

„Ekonomija je na kolenima, moral u posrnuću. Moramo biti spremni da već u narednim mesecima i početkom iduće godine izvršimo dramatične promene i sklonimo ovu vlast koja pet godina zaredom unižava život gradjana Srbije“, rekao je Šutanovac.

On je ponovio da DS svakodnevno razgovara sa bliskim strankama o mogućem zajedničkom proevropskom i demokratskom predsedničkom kandidatu i da će ta stranka učiniti sve da se postigne dogovor, jer su predsednički izbori velika šansa za opoziciju.

Šutanovac je dodao da je potrebno da i drugi to shvate a da potencijalni zajednički kandidat treba da iznese svoju politiku, jer izbori nisu „za ime i prezime“ nego za čoveka koji će biti na čelu Srbije u narednih pet godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar