U trendu

Sutra razgovori SNS i SPS

Predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partijom Srbije održaće sutra u Beogradu sastanak.
Delegaciju Srpske napredne stranke predvodiće predsednik SNS Aleksandar Vučić, a sastanak će biti održanu prostorijama SNS, saopštio je danas SNS.

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je u decembru da će od premijera Aleksandra Vučića zatražiti hitan sastanak o budućoj saradnji SPS-a i SNS-a, a „u interesu Srbije i njene budućnosti“.

„Za budućnost i stabilnost Srbije od ključne važnosti su odnosi i saradnja SPS-a i naših koalicionih partnera, Partije ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvene Srbije, sa SNS-om“, naveo je Dačić na sednici Predsedništva SPS-a.

On je naveo da je na sednici SPS-a jednoglasno ocenjeno da je Vlada Srbije postigla izuzetne rezultate, naročito u oblasti finansijske konsolidacije i ekonomskih reformi, kao i na spoljno-političkom planu, što je rezultiralo poboljšanim medjunarodnim položajem zemlje.

Vučić je u decembru najavio da će uskoro razgovarati s koalicionim partnerima, predsednicima Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i Pokretom socijalista Aleksandrom Vulinom.

Pojedini mediji ranije su objavili da je Vučić tražio od socijalista da na narednim parlamentarni izborima nastupe na listi naprednjaka.

Šef poslaničke grupe SPS-a Djordje Miličević izjavio je 23. decembra 2015. godine da  zahtev lidera socijalista Ivice Dačića za sastanak s premijerom Aleksandrom Vučićem nema veze sa izborima niti predizbornim koalicijama.

„Dačić je bio potpuno jasan i precizan. Ovo je poziv na razgovor koji će se ticati buduće saradnje i mi verujemo u nastavak jedne uspešne saradnje. Rezultati te saradnje su vidljivi, a taj razgovor je važan zbog budućnosti Srbije i u interesu gradjana“, rekao je Miličević novinarima.

Na pitanje zašto se sada traži održavanje sastanka, on je naveo da bi to isto pitali i da je sastanak tražen ranije i napomenuo da tema nisu izborne i predizborne koalicije i nastup na izborima.

„O tome ćemo razgovarati i analizirati situaciju kada se izbobri raspišu“, istakao je Miličević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar