U trendu

Sutra u Srbiji 37 stepeni

U Srbiji će sutra biti sunčano i veoma toplo vreme, do 37 stepeni Celzijusovih, a u utorak i sredu se očekuje maksimalna temperatura od 36 do 39 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Vetar će sutra biti slab, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura biće od 16 do 22°C, najviša dnevna od 32 do 37°C.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo, uz slab vetar, promenljivog pravca. Jutarnja temperatura oko 22°C, najviša dnevna oko 36°C.Do srede će biti sunčano i veoma toplo, a maksimalna temperatura u većini mesta biće od 36°C do 39°C.

Tokom noći od srede na četvrtak u severnim, a u četvrtak i u ostalim krajevima, doći će do osveženje uz pojačan severozapadni vetar, a ponegde se očekuju i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U petak će biti promenljivo oblačno, ponegde sa pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavina, zatim će biti pretežno sunčano, i od nedelje toplije, a od ponedeljka sa temperaturama znatno iznad proseka.

U Beogradu će do srede biti sunčano i veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom oko 38°C. Tokom noći od srede na četvrtak i u četvrtak doći će do osveženja uz pojačan severozapadni vetar.

U petak će biti promenljivo oblačno, a nadalje pretežno sunčano, od nedelje toplije, i od ponedeljka sa temperaturama znatno iznad proseka.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 6. jul:

Meteorološke prilike mogu nepovoljno uticati na sve hronične bolesnike i meteoropate. Moguće meteoropatske reakcije su malaksalost, glavobolja i nervoza.

Toplotni uslovi u većem delu zemlje zahtevaju opreznost i zdravih i obolelih. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja, boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama i smanjenje fizičke aktivnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.