U trendu

Suzavac pred početak sednice Skupštine Kosova

U zgradi Skupštine Kosova danas je sat vremena pre početka sednice bačen suzavac, pa je oko 20 zaposlenih moralo da napusti zgradu parlamenta.

Kako je javio izveštač agencije Beta, pre sednice zakazane za 16.00 uvedene su rigorozne kontrole ulaska u Skupštinu, pa je i ispred skupštinske sale postavljen mobilni detektor za metal.

Opozicioni pokret Samoopredeljenje saopštio je da je opozicija bacila suzavac ispred kancelarije predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija i predsednice Kosova Atifete Jahjaga.

Na fejsbuk profilu taj pokret je naveo da su Veselji i premijer Isa Mustafa „blindirali Skupštinu policijskim snagama, hapseći i kidnapujući poslanike i građane Kosova“.

„Opozicija neće posustati kada se radi o državnom suverenitetu, interesima građana, slobodi i jednakosti. Naš protest unutar Skupštine se nastavlja sve do povlačenja sporazuma sa Srbijom i demarkacije granične linije sa Crnom Gorom“, navelo je Samoopredeljenje na fejsbuku.

Prištinski mediji su javili da je Mustafa sazvao vanrednu sednicu Vlade kako bi se konsultovao pred početak sednice parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.